2010. június 9., szerda

Zúgja az erdő, susogja a szellő

Anyák napja volt és ez most más volt, mint az eddigiek. Konkrétan, még nem köszöntött meg a törpe- arra még egy kicsit várni kell - de igen megható volt, hogy biza eljött az én időm is, az ELSŐ ANYÁK NAPJA! De volt még valami, ami végérvényesen megváltoztatta ehhez a szép májusi naphoz fűződő viszonyomat. Ez pedig a nem hivatalos újra pozícionálás volt, mely az elmúlt hónapokban ment végbe a kicsi lány érkeztével. Észrevétlenül összeállt a nagy női generáció a családban, a matriarchátus. Mert amikor anya, én és a legkisebb király lány együtt vagyunk, egy olyan nagy generációs kohézió lengi körül a teret: anya, lánya, unokája.

Szóval a kártyák újra lettek osztva: ünnepeltem az anyukámat immáron anyukaként. A papírok, szalagok meg csak úgy röppentek ki a fiókokból, várva, hogy egy üdvözlőlapban összeállhassanak.


Anyák napi üdvözlőlap



Hozzávalók:
- 1 db ciklámen scrapbookos vagy sima fotókarton
- 1 db fehér fotókarton
- 1 db apró virágmintás scrapbookos karton
- 1 ív pillangó motívumos csomagolópapír
- 0.5 m ciklámen csipke szalag
- 1 db fotó
- Csillámos tollak
- Kétoldalú kiemelő ragasztócsík
- Ékszerdrót
- Vonalzó, olló, ragasztó

Elkészítés:
Első körben döntsük el mekkora üdvözlőlapot szeretnénk készíteni. Ha ez meg van, vágjuk egyforma méretre a fehér fotókartont és a ciklámen kartont. Ragasszuk össze őket. A fehér oldalra lehet írni az üdvözlőszöveget, a ciklámenre a díszítés kerül. A virágmintás scrapbook papírból vágjunk ki a kártya alap méreténél 0.5-1 centiméterrel kisebb darabolt. Ezt ragasszuk fel a ciklámen alapra. Figyeljünk arra, hogy a kártya széleitől számolva mindenhol egyforma távolságban illeszkedjen a mintás kartonunk. Persze lehet játszani a formákkal és akár az egyik sarokhoz illeszkedve felragasztani a kartont, de ennél a kompozíciónál középre kerül a belső alaplap.
Most jöhet a fotó méretre vágása. A sarkok méretének megfelelően vágjunk díszsarkokat a mintás kartonból. Ragasszuk fel őket, majd az egészet illesszük rá egy 5 mm-rel nagyobb ciklámen kartonra. A kártya jobb alsó sarkába, az előző eljáráshoz hasonlóan, készítsünk egy kisebb üdvözlőszövegnek való ablakot. Itt az alsó lapot a mintás kartonból vágjuk ki, míg a fedő lapot a ciklámenből. A szöveg megírása opcionális: én kézzel írtam, de lehet szilikonos nyomdázó készlettel vagy betű matricával is dolgozni. A képes ablak bal alsó sarkába gyártottam egy szalag masnit, amit ékszerdróttal rögzítettem.
Az üdvözlőlap felső és jobb szegélyén ragasszuk fel a csipke szalagot. Az elkészült díszítő ablakok hátuljára illesszük fel a kétoldalú buci ragasztócsíkokat, keressük meg az ideális arányokat és helyezzük el őket. Végül már csak a pillangó elkészítése van hátra: a pillangó minta méretének megfelelő fehér fotókartonra ragasszunk fel a csomagolópapírt. Vágjuk körbe a motívumot, hátoldalára ragasszunk kétoldalú, buci ragasztócsíkot és végül tegyük az üdvözlőkártya jobb felső sarkába. A szöveges oldalt további pillangókkal lehet díszíteni.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...