2013. február 27., szerda

Régiből újat, a hajráf új ruhája



„Megnézhetem mama?”
„Felpróbálhatom mama?”
„Megfoghatom mama?”
„A hajamba rakhatom mama?”
„Befesthetem vele a szememet én is mama?” – hangzanak el nap, mint nap ilyen én ehhez hasonló kérdések.   
- …. hááááát….persze – mondom kissé hezitálva, mert, hogy egyszer már kicsúszott a kis ujjak közül egy va...g pénzért vett alig használt alapozó. És már néhány, csat, napszemüveg szár is a nővé válás oltárán végezte. Mi tagadás: van itthon mindenféle női kütyü, mi lázba hozhat egy kicsi lányt. Ennyi kencét, kelmét, kiegészítőt csak a nők tudnak magukénak tudni. De ez így van rendjén. Mint ahogy a fiam füle a berregő, ’gép lelkű’ tárgyak hangjára van finom hangolva vagy ahogyan másfél évesen a világ legtermészetesebb módján kezeli a focilabdát, úgy vonzza be a lányomat a fodros, rózsaszín, csillogós ki-tudja-mi, a lényeg, hogy olyan ’nem fiús’ legyen- szokta volt mondani a kisasszony.
Jöjjön most egy abszolút ’nem fiús’ recycling!



Hajráf

Hozzávalók:
-         1 db régi, megunt hajráf
-         kb. 2.2 méter (kevesebb semmiképp ne) shré selyem szalag/ pánt. Lényeg, hogy olyan szalagot vegyél, ami picit nyúlik és nem merev a széle.
-         pillanatragasztó
és kell még az a két szép ügyes kezed is :)

Elkészítés:
Csupaszítsd le a régi borítást, díszítést a hajráfról. Ha műanyag, ha textiles a felülete, mindegy ez a ragasztás szempontjából, mert a pillanatragasztó mindent ragaszt. A szalagot ragasztózd be, fixáld az egyik száron, majd egyszer-kétszer még tekerd körbe a véget. Ezután fél szalag szélesség ráhagyással tekerd fel a szalagot egészen a hajráf másik végéig. Itt végezd el ugyan azt a műveletet, mint amit az elején: többször tekerd körbe a véget, úgy hogy mindenhol csak az új borítás látszódjon.
A lapos masni szélessége kb. 8 cm. Ezt vedd kétszer, és hagyjál rá még egy centit. Így vágj le egy 17 cm-es darabot a szalagból. Ragaszd össze a végeket, majd nyomd össze az így kapott formát. Felénél fogd össze egy kisebb szalaggal és az egészet rögzítsd a hajpánton.
Voilá! A régi lepukkant hajpántból született egy új!  








Ezen az oldalon, további egyszerűen elkészíthető, kipróbált! ötletetek között tudsz keresgélni.


Érdemes körbenézni néha a kütyük között. Az elkopott, felfeslett kiegészítőknek lehet, hogy néha csak egy új borítás kell és már nem is kell újat venni!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...